HTML

Erős ember

Célom, hogy erőnövelő edzés segítségével 20-szorosára növeljem az erőmet 5 év alatt. Ez a blog erről lesz egy beszámoló.

Friss topikok

  • Kovács Zetor: @renegade8: Köszönöm :) Alapvetően nem izomtömegre gondoltam, hanem teljes testtömegre, kiindulva... (2010.10.27. 17:41) Bemutatkozás

Linkblog

Hetedik hét

2010.10.28. 08:53 Kovács Zetor

A 14 kg van soron ezen a héten. A jobb oldalamban izomláz van, de az nem a vasárnapi edzés, hanem a napokban a nem megfelelően megválasztott alvópozitúra miatt. Ez értelemszerűen nem múlik (minden éjszaka újragenerálja magát), ezért a tegnapi edzést is igazából fölösleges lett volna kihagynom, de végül úgy döntöttem, ma este megyek. Ez annak fényében is egy különösen vicces ötlet lesz, hogy holnap egésznapos céges túrára megyünk, úgyhogy nagyon nem gyilkolhatom le magam.
 


Sok lesz a szöveg, jöjjenek a hetedik hét ismétlésszámai.

Bemelegítés:
6 x 4 kg
4 x 8 kg
2 x 10 kg
1 x 12 kg

Főszéria:
1 x 14 kg

Levezetés:
1 x 12 kg
2 x 10 kg
4 x 8 kg
6 x 4 kg

Ne felejtsünk el a bemelegítés után és a levezetés előtt pihenni, valamint a bemelegítés és a levezetés után lenyújtani!

És most egy kicsit másról. Ebben az évadban a törzs van soron, egész pontosan a törzs hajlítása előre, hátra, oldalra, valamint a forgatása. Ez három szettet jelent (együtt csinálom az előre-hátra hajlítást, a jobbra-balra hajlítást és a jobbra-balra forgatást).
A dilemma mindig az, hogyan fűzhetem össze biztonságosan ezeket a gyakorlatokat úgy, hogy az egyik típusú gyakorlat véletlenül se tegyen keresztbe egy másik típusú gyakorlat által megmozgatott izomcsoportnak. Az adja magát, hogy miután a törzsforgatás is oldalt fekve történik, ezért az oldalra hajlítással kezdek és a forgatással zárok. Az már azonban kevésbé triviális, hogy az oldalrahajlítás szériáiba hogyan tudom belefonni az előre-hátra hajlítás gyakorlatait úgy, hogy a két gyakorlat ne fárassza egymás izomcsoportjait.
Végül az alábbi beosztás született:

oldalra hajlításelőre-hátra hajlíástörzsforgatás
súlyok nélkül  
bemelegítés  
nyújtássúlyok nélkül 
fő széria  
levezetésbemelegítés 
nyújtásnyújtássúlyok nélkül
 főszéria 
 levezetésbemelegítés
 nyújtásnyújtás
  főszéria
  levezetés
  nyújtás


Ma este kiderül, hogy ez mennyire tartható.

Szólj hozzá!

Címkék: testépítés törzs hetedik hét erőnövelés ismétlésszám

A bejegyzés trackback címe:

https://erosember.blog.hu/api/trackback/id/tr742404461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása