HTML

Erős ember

Célom, hogy erőnövelő edzés segítségével 20-szorosára növeljem az erőmet 5 év alatt. Ez a blog erről lesz egy beszámoló.

Friss topikok

  • Kovács Zetor: @renegade8: Köszönöm :) Alapvetően nem izomtömegre gondoltam, hanem teljes testtömegre, kiindulva... (2010.10.27. 17:41) Bemutatkozás

Linkblog

Balesetek

2010.09.24. 22:23 Kovács Zetor

Szomorú tragédia e poszt aktualitása. Egy 16 éves fiatal fiú halálos balesetet szenvedett otthoni kondigépével. A rutinosabbak nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy legyen egy edzőtársunk - nem csupán azért, hogy legyen kivel versengeni (egyedül lustább vagy, kisebb a motiváció, egy társsal már megjelenik az egészséges versengési vágy, ami nagyon jó teljesítményfokozó, nem beszélve a közérzetjavító hatásról), hanem azért is, hogy amennyiben valami baki történik, legyen ott valaki, aki még időben közbe tud lépni és/vagy segítséget tud hívni.

Ha nincs edzőtársad, akkor járjál inkább edzőterembe. Ennek is megvan az az előnye a szociális tevékenységen túl, hogy ha több helyiséggel is rendelkezik a terem, baleset esetén legkésőbb pár másodpercen belül valaki úgyis észre fog venni, mert ott lesz épp dolga, ahol Te is vagy. Mindezek mellett persze az sem kevésbé fontos, hogy gyakorlatainkat mindig kellő körültekintéssel végezzük, ne csak úgy hűbelebalázs módjára.

Justin Butler esete csak egy a sok közül. A világon sokan halnak meg ilyen balesetek miatt. Figyeljünk oda magunkra és egymásra.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés figyelem tragédia justin butler

A bejegyzés trackback címe:

https://erosember.blog.hu/api/trackback/id/tr732321346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása