HTML

Erős ember

Célom, hogy erőnövelő edzés segítségével 20-szorosára növeljem az erőmet 5 év alatt. Ez a blog erről lesz egy beszámoló.

Friss topikok

  • Kovács Zetor: @renegade8: Köszönöm :) Alapvetően nem izomtömegre gondoltam, hanem teljes testtömegre, kiindulva... (2010.10.27. 17:41) Bemutatkozás

Linkblog

Az első szerda

2010.07.22. 00:08 Kovács Zetor

Ma este úgy döntöttem, hogy a zsírcsökkentő diétát lassan abbahagyom. Bár még csak 15.2%-nál tartok, és 14-ig le akartam menni, a mérlegről leolvasott 58.7 kg meggyőzött arról, hogy most egyelőre elég volt. Tehát kicsit több lesz mostantól az állandó szénhidrát (nem, a Valódi Edzést szeptember közepétől természetesen nem egy mérsékelt szénhidráttartalmú diétával akarom kisérni) és bekerül plusz egy étkezés (tízória; eddig száműztem). De térjünk át a ma esti edzésre.

Megigértem, hogy ismertetni fogom azokat a gyakorlatokat, amikkel én dolgoztatom a hasamat. A jó bennük az, hogy egyik sem igényli, hogy ülő vagy fekvő helyzetben a lábunkat akárhova be kelljen akasztanunk. Továbbá semmi nem történik benne egyenes törzzsel (arra később kerül majd sor, amikor már kellően erős a törzsünk és alatta a csípő és a lábak mozgatásáért felelős izmok). És akkor most a gyakorlatok:

- a klasszikus zsugorfelülés; lábunkat felhúzva lefekszünk a földre, törzsünket pedig tarkóra tett kézzel "felcsavarjuk" úgy, hogy törzsünk hajlásszöge a has és a mellkas határán minél jobban megközelítse a 90 fokot. Ez lesz a kiindulópozíció. Ezután lassan leengedjük a törzsünket (legalább 2 mp), tartsuk lent egyetlen másodpercre, majd csavarjuk fel ismét. Ezt ismételjük meg még hétszer.
- a törzs hiperhajlítása; ez olyan, mint a hiperhajlítás vagy a jó reggelt, azonban törzsünk a csípőnél folyamatosan 90 fokban előrehajol, míg törzsünk a mellkas és has határán föl-le hajlik
- oldalsó törzshajlítás; egy olyan, mint a zsugorfelülés, csak most nem előre, hanem oldalra csavarodunk
- törzscsavarás hanyatt fekve; feküdjünk hanyatt felhúzott lábakkal, majd törzsünket kicsit emeljük meg a padlóról. Ezután törzsünket fordítsuk el balra legalább 90 fokban, innen kezdjük. Fordítsuk törzsünket ismét előre, majd vissza.
- törzscsavarás előre hajolva; mint a hiperhajlításnál, csak itt a törzsünk nem meghajlik középtájon, hanem csavarodik jobbra ill. balra.
 

Szólj hozzá!

Címkék: testépítés törzs hasizom has erőnövelés

A bejegyzés trackback címe:

https://erosember.blog.hu/api/trackback/id/tr452167641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása