HTML

Erős ember

Célom, hogy erőnövelő edzés segítségével 20-szorosára növeljem az erőmet 5 év alatt. Ez a blog erről lesz egy beszámoló.

Friss topikok

  • Kovács Zetor: @renegade8: Köszönöm :) Alapvetően nem izomtömegre gondoltam, hanem teljes testtömegre, kiindulva... (2010.10.27. 17:41) Bemutatkozás

Linkblog

Első nap

2010.07.20. 12:32 Kovács Zetor

Tegnap megvolt a nyári felkészítés első napja. Ez gyakorlatilag egy kis bemelegítést nem igénylő aerob ugrálás volt, a végén egy masszívabb nyújtással. Ami furcsa volt, hogy a szokásosnál alacsonyabb folyadékbevitel mellett (majd iszom, ha szomjas vagyok, tudjátok, mint az állatok) is rövid időn belül egy óriási mennyiséget sikerült kiizzadnom magamból. Ez azért is meglepő, mert miután a munkahelyemen nincs légkondi, a megelőző két hétben a harmincix fokban ültem és főttem a saját levemben (amikor ügyfél vagy versenyző jött hozzánk, akkor természetesen hosszúnadrágban és zárt cipőben), és mindezek ellenére nem igazán izzadtam (éjszaka jobban, de az egy másik történet).

Szerda estére tervezek egyrészt egy kiruccanást két konditerembe, amelyik közül az egyikbe járni szeretnék szeptemberk közepétől, hogy felmérjem, mekkora súlyok és milyen padok vannak, hogy ahhoz tudjam igazítani a különböző terheléses törzshajlító és -feszítő gyakorlatokat. Azután pedig terheletlenül csinálok egy-egy nyolcas szériát mind a hat gyakorlatból. Ezt már lehet otthon is. Viszont a konditeremben lehet, hogy sikerül kitalálnom, hogyan tudnék terhelt törzscsavarásokat csinálni (végső esetben kézbe fogok egyre nagyobb kézisúlyzókat és azokkal fordulgatok hanyatt- illetve hátonfekve).

A szerdai és a szombati gyakorlatok között az lesz a különbség, hogy szerdán a terheletlen ismétlésszám nő, míg szombaton az ismétlésszám állandó értéken való tartása mellett a terhelést növelem. Eleinte a viszonylag kis terhelés (8 felülés elvileg nem nagy dolog, ugye) mellett heti két edzés is bele fog férni. Idővel viszont a szombati terhelés egyre nagyobb lesz, ami mellett terheletlenül egyre könnyebbe és egyre aerobabbá válnak a szerdák. A nyár hátralevő részére mindenesetre egy állandó 8-8 ismétléses szerdát illetve szombatot tervezek (mindkét nap terheletlenül), hogy beálljon egy izomlázmentes erőszint, és mire valaki megsúgja, mekkora a tömege a törzsön belül a mellkasnak és mekkora a hasnak, tudni fogom, hogy plusz X kg terhelés hogyan befolyásolja az ismétlésszámot.

A gyakorlatok részletesebb leírását holnap este.

Szólj hozzá!

Címkék: testépítés törzs felülés első nap has erőnövelés

A bejegyzés trackback címe:

https://erosember.blog.hu/api/trackback/id/tr172163439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása